Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

Pěkně napsáno R^R^ , zdá se, že i z vlastní hlavy :-) .

0 0
možnosti
TG

R^R^R^Věcný, střízlivý a neideologický pohled! Díky:-)

0 0
možnosti
PB

...... netřeba komentářeR^

0 0
možnosti
Foto

Ukrajincům komplikuje život hloupý nacionalismus až fašismus. Kdyby jednali podle skutečnosti, že jsou to vlastně taky Rusové a že pomoci jim může jen Rusko, v žádném případě Západ (máte pravdu, pane Petře), tak by bylo na světě lépe. Co jsem se bavila se svými známými Rusy a Ukrajinci, každý schvaluje Putinovu politiku. Až na jednoho zdejšího hrdinu, ten včera v marketu pokřikoval, že "celý svět nenávidí Rusko a oni Ukrajinci se musí Putinovi pomstít" :-/   Autorovi blogu karma, není to první článek, který se mi líbí :-)

2 0
možnosti
PJ

Omlouvám se za chybný výpočet, 7 mil. Rusů na Ukrajině je samozřejmě 16%. Díky za upozornění.

1 1
možnosti
JC

R^Splést se může každý, omluvit ale jenom slušný člověk!

2 1
možnosti
MP

Pane Dvořák, závidím vám váš optimismus. S Ukrajinou to půjde s kopce, a oblasti Ukrajiny, které se přidají k Rusku se budou zlepšovat. Svět se opravdu změnil. Jestliže se většina těchto oblastí směřuje na východ, jsou podle vás opravdu hlupáci? Kolik peněz nabízí Ukrajině Rusko a kolik EU? Není o  čem diskutovat .V jednom máte pravdu. Západ takovou zemi potřebuje, ale ne k spolupráci, ale k vyždímání, jak to udělal s námi a ostatními státy, kde je ekonomika na mizině. O Slovensku nemluvě, zadluženost i nezaměstnanost vyšší, drahota kvůli euru...

2 0
možnosti
Foto

Optimismus je záruka úspěchu.

Jinak Slovensko je na tom co do růstu lépe - díky euru. Z postkomunistických je na špici Slovinsko.

Ukrajinu zatím ždímalo Rusko. Jak jinak vysvětlíte, že je tam hůře, než v Putinostanu?

0 2
možnosti
Foto

Z čistě ekonomického hlediska by bylo pro Ukrajinu výhodnější být závislá na Západu, než na Rusku. Protože jaksi ekonomický potenciál tří čtvrtin miliardy lidí ve státech s vyspělou ekonomikou si spíše může dovolit poskytnou Ukrajině hospodářskou pomoc, než nějakých 140 mil. obyvatel Ruska s ekonomikou mnohem slabší.

Kromě toho Západ takovou zemi ke spolupráci potřebuje - absolutně nenasycený trh, nerostné bohatsví a celkem šikovný a pracovitý lid.

Putin musí mít chronickou hrůzu z toho, kdyby Ukrajina navázala se EU spolupráci a tím by si polepšila. Příklad pro Rusy by to byl inspirativní - a trůn exšéfa KGB by se zakymácel.

Jinak pěkný rozbor a postřehy.

1 3
možnosti
PB

.....nóóó, tak první příležitost jak předvést náš Západní potenciál jsme již uchopili pevně za pačesy - první splátky dluhu UK za plyn Gaspromu padla na bedra EU. A to jsme enem na startovací čáře.

1 0
možnosti
PM

P24a21v59o14l 45M32i80n

8. 5. 2014 11:11

V celku triezvo, aj o tej vodke. Hoc jednu dve výhrady by som mal. Prvá doučiť matematiku: "Oficiálně žije na Ukrajině přes 7 mil. Rusů. Na celkový počet obyvatel to je méně než 10%, což není nijak závratné číslo.". Ak je teda 7 mil. menej ako 10% tak má Ukrajina viac ako 70 mil. obyvateľov. Ako to je naozaj? Ukrajina sčítanie dec. 2011 45,6 mil (súčasný odhad 44,5 bez Krymu a Sevastopolu 42,3 - oázka hlavne veľká emigrácia). Rusov V r. 2001 (z 2011 sa nepublikovalo? nezisťovalo?) 8,3 mil. čo bolo vtedy 17 a čosi percenta. Verím že dnes ich môže byť tých 7 (pochopiteľne viac emigrovali). Keby hneď nebolo na Kryme. jediného Ukrajinca či nerusa ešte by ich zostalo vo zvyšku stále 11-12%.

0 0
možnosti
Foto

Uvádí se, že etnických Rusů je na Ukrajině 17%.

0 0
možnosti
MK

Díky, pracovně ne, ale na dovolené jsem tam byl. Píšu to samé od začátku, západní ukrajina má prázdná pole a lidi v zahraničí, východ a jih živí celou zemi, ale západní Ukrajinci chtějí stále větší podíl na centrální vládě než jim přísluší - mimochodem centralismus tak rozdělené země jakou je UA je také prazvláštní. 

Od okamžiku kdy si tu moc vzali násilím nedodržením dohody s Janunkovičem to začalo smrdět občanskou válkou. No a i když Kyjev nakonec prosadí svou a země zůstane sjednocena, zbývá krom nenávisti, která po takových akcích zůstane, vyřešit problém s největším dodavatelem energií a největším odběratelem výrobků jehož absenci EU nemá jak a čím nahradit, ekonomický pád tak bude velice drsný a za lekci z real politiky Ukrajina zaplatí sociálními bouřemi a EU miliardami poslanými do černé díry tamní Kleptokracie

9 0
možnosti
Foto

Zatím asi nejobjektivněji napsaný článek o Ukrajině.R^

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS